Invoering controle spelerspas Jeugd

Vanaf 1 november 2013 start de invoering van de tweede fase van de visuele controle van de spelerspas. Vanaf dat moment geldt de visuele controle ook voor de categorie A van het jeugdvoetbal.

Dit seizoen (vanaf 1 september) wordt bij de senioren in de categorie A al gewerkt met de verplichte visuele controle van de spelerspas. Om vooral scheidsrechters en verenigingen te laten wennen aan deze procedure is gekozen voor een stapsgewijze invoering. Vanaf 1 november geldt de visuele controle ook voor de categorie A van het jeugdvoetbal.

Tot de categorie A van het jeugdvoetbal behoren:
–    A-, B- en C-junioren jongens eredivisie t/m 1e klasse
–    D-pupillen jongens 1e divisie t/m hoofdklasse.

Later in het seizoen vindt de invoering plaats in categorie B (senioren en jeugd). De visuele controle gebeurt op het veld direct voorafgaand aan de wedstrijd. Alles over de procedure is te vinden op knvb.nl/actieplan.