Sporting wil naar 4e klasse met senioren selectie

AfdrukkenSporting Almere start al zeer binnenkort met de voorbereiding en organisatie van de zondag selectie voor het nieuwe seizoen. Vanaf de oprichting drie jaar geleden had de club tot nu toe weinig serieuze plannen met de senioren, maar nu de vereniging haar organisatie op de kaart heeft staan gaat dat definitief veranderen. In de komende drie seizoenen wil de club zich dan ook op werken naar de 4e klasse en zal daar voor minimaal twee maal moeten promoveren. De club denkt dat te kunnen bereiken door op korte termijn een ervaren trainerstaf samen te stellen en daarna binnen haar netwerk spelers te gaan benaderen die niet alleen fysiek en mentaal, maar ook gevoelsmatig bij de club horen. Natuurlijk zal daarbij eerst gekeken worden naar spelers die nu de selectie vormen en vanuit de jeugd gaan instromen, maar ook van buiten af zal versterking worden gezocht. ” In de afgelopen tien jaar hebben hier vele jeugdige talenten gespeeld die zijn gestopt met voetbal, of bij een club terecht zijn gekomen waar ze niet goed tot hun recht komen. We streven er naar om juist deze spelers te benaderen en warm te maken voor nog een paar goede voetbaljaren bij de club waar ze ooit zijn begonnen” aldus het bestuur. De club zal ter ondersteuning van haar ambities met de zondag selectie meer gaan investeren, maar daarvoor ook op zoek gaan naar nieuwe sponsoren. Hoge vergoedingen aan spelers zitten er echter niet in. ” Om met een oud Hollands gezegde te spreken hoef je natuurlijk geen zakken geld mee te brengen, en net zoals dit seizoen hoeven de spelers niet zelf te investeren in kleding. Contributieplicht blijft vooralsnog gewoon gehandhaafd en de mannen zullen dan ook vooral met hun hart en gevoel bij ons moeten willen spelen. Salarissen en hoge vergoedingen gaan wij zeker niet betalen” aldus het bestuur. De club hoopt begin April de staf te hebben samen gesteld en zal dan het selectieproces van de spelersgroep opstarten. Vanaf April zullen de trainingen langzaam aan gaan opstarten en  in September starten dan de eerste wedstrijdenvan zowel de zondag 1 als de zondag 2 selectie. Voor vragen over de senioren selectie kan men contact opnemen via de mail op info@sportingalmere.nl