Sporting Almere groeit door…

Schermafbeelding 2014-04-24 om 12.05.53Statistieken uit het KNVB leden registratie systeeem Sportlink laten zien dat Sporting Almere gestaag groeit en eind van dit kalenderjaar meer dan 1000 leden zal tellen. Na de doorstart in 2011 groeide de club van 709 naar 878 leden en op dit moment staat de teller op 910. Op basis van het aantal inschrijvingen is de verwachting dat de club ook de komende jaren gestaag verder zal blijven groeien. D-E-F en Mini pupillen vormen niet geheel onverwacht de grootste groep aan leden (56%) en de grootste groei is zichtbaar bij het Meisjes voetbal  en de Senioren. De laagste groei en het hoogste verloop vindt plaats bij de A en B junioren, hetgeen overeen komt met landelijke cijfers. Wie tenslotte denkt dat leden vooral voor  Sporting kiezen omdat de club in de buurt ligt komen bedrogen uit. Uit het geleverde spreidingsoverzicht blijkt dat leden uit alle wijken en buurten van Almere ( en daar buiten ) komen. Dat laatste bevestigd nogmaals dat leden kiezen voor Sporting met als doel om beter te worden en zo hoog mogelijk te kunnen voetballen.

Leden3Leden2Leden1