Bestuur draagt op 25 November nieuwe voorzitter voor.

Untitled-1Marcel Oost zal op 25 November 2014 in de Algemene ledenvergadering worden voorgedragen als de nieuwe voorzitter van Sporting Almere. Oost volgt daar mee Peter van Eijk op die eerder dit jaar besloot te zullen treden en niet herkiesbaar te willen zijn. Na ruim een half jaar sfeer te hebben geproefd als adviseur vindt van Eijk de tijd rijp om zijn rol aan Marcel over te dragen. “Marcel was eerder zeven jaar Voorzitter bij SC Buitenboys en brengt dus enorm veel ervaring mee, met name als het gaat om organisatorische vraagstukken die spelen bij een grotere vereniging. Zeker voor een club als Sporting die nog elke dag groeit is dat van onschatbare waarde” aldus van Eijk. Daarnaast heeft Oost een carrière achter de rug als doelman van BVO HFC Haarlem, is hij goed bekend in de Almeerse en landelijke voetbalkringen, kent hij de clubs en hun bestuurders, maar ook de contactpersonen bij de KNVB en de Gemeente. Dat maakt hem volgens van Eijk de ideale opvolger en het bestuur is dan ook trots dat Marcel voor een toekomstige rol als voorzitter heeft willen kiezen. ” Het is in deze tijd niet eenvoudig om een voetbalvereniging te besturen, zeker niet als Voorzitter en er zijn maar weinig mensen die zich aan zo´n rol wagen en ook nog eens kunnen refereren aan een schat van ervaring zoals Marcel mee brengt. Sporting staat aan de vooravond van een geweldige professionaliseringslag en dat vraagt kundige en ervaren bestuurders als Oost. ” De ideale opvolger dan ook volgens van Eijk, die wel voornemens is om als adviseur binnen de club actief te blijven, maar zich vooral wil gaan concentreren op marketing, communicatie en informatie. De ALV op 25 November start om 19.00 uur, zal worden gehouden in de kantine van de club en is toegankelijk voor alle leden. Op deze avond zal naast de aanstelling van de nieuwe voorzitter ook het resultaat van afgelopen seizoen en de huidige begroting worden besproken.