Sporting aan kop na ruime zege op Overamstel

Untitled-11Het 1e elftal van Sporting Almere gaat na een ruime zege op Overamstel aan kop in de zondag 6e klasse. De bezoekers waren zonder wisselspelers naar Almere afgereisd en keken al na enkele minuten tegen een achterstand aan. Waar de ploeg van Igor van Gelderen tot nu toe verzuimde om de kansen te benutten was het vandaag prijs schieten. Bij rust had de ploeg dan ook al een ruime voorsprong genomen met 7 – 1 en in de tweede helft verdwenen er nog eens zo veel doelpunten in het net. Eindstand dan ook maar liefst 14-2. Real Sranang maakt een moeilijke serie door en wist in de afgelopen twee wedstijden nog maar 1 punt te bemachtigen. Ook vandaag werd door een 2-2 gelijkspel bij- en tegen FC Amsterdam slechts 1 puntje veroverd waardoor de ploeg dan ook naar de 2e plaats zakt. Als volgende week tegen het als 7e geklasseerde DWSM thuis kan worden gewonnen, dan mag het vlaggenschip van Sporting zich niet alleen winnaar van de 1e periode noemen, maar ook gaan overwinteren als aanvoerder in de competitie. Een schitterende prestatie van een club die het afgelopen jaar duidelijk stappen vooruit heeft gemaakt en weer helemaal meetelt in het regionale voetbal.