F Pupillen bij Ajax

Afgelopen woensdag, 25 maart, waren de tweedejaars spelers van de f-selectie uitgenodigd om te “twin-gamen” tegen de F2 van Ajax.  Twin gamen houdt in dat de elftallen worden verdeeld in twee teams en zij voetballen per elftal op een kwart veld. Een team bestaat uit 1 keeper, 4 veldspelers en een tweetal wissels. De twee elftallen spelen dan een wedstrijden tegen beide teams van 25 minuten, in totaal dus 2 wedstrijden. De eindscore is een optelling van de doelpunten van de 4 wedstrijden in totaal. Doelstelling van de twingames is dat door de beperkte ruimte (een kwart veld) en beperkt aantal spelers (5) iedereen meer aan de bal komt. Door de kleinere ruimte is de voetbalbeleving groter en moeten de spelers sneller handelen waardoor ze meer technische vaardigheden ontwikkelen. De keeper mag een terugspeelbal niet in de handen nemen. Een uitbal moet ingedrippeld worden danwel ingeschoten (geen uitgooi). En drie keer een overtreding, is voor 5 minuten aan de kant,  het elftal speelt dan verder met een speler minder.

Sporting - Ajax

 

Een leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.