Start competitie – spelerspassen

Dit weekend gaat het veldvoetbal weer in volle omvang van start. In de top van het voetbal met de competitie en voor alle andere elftallen met de beker. Dit betekent dat ook de administratie weer op orde moet zijn en dus ook de spelerspassen. Door de enorme drukte en de vakanties kan het zijn dat nog niet iedereen in het bezit is van een geldige spelerspas.

In principe geldt geen pas is niet spelen, maar voor het weekeinde 22 en 23 augustus en voor de wedstrijden op een avond in de volgende week van 24 tot en met 27 augustus, maakt de KNVB een uitzondering. Een speler mag ook uitkomen in competitie- en/of bekerwedstrijden, als hij voor de betreffende wedstrijd kan worden toegevoegd aan het digitale wedstrijdformulier en aan de scheidsrechter een geldig legitimatiebewijs kan tonen (paspoort, ID kaart, (brommer)rijbewijs). Door deze tijdelijke maatregel kan iedereen toch aan de aftrap van het seizoen meedoen.