Holland Cup 2016 groot succes

IMG_2088De Holland cup 2016 zit er weer op en was in meerdere opzichten een van de meest succesvolle edities. Onder een prachtig Lentezonnetje en met een flink briesje vonden vele binnen- en buitenlandse teams een goed thuis op de complexen in Almere. Ook bij Sporting werd beide dagen genoten van het mooie weer, de leuke wedstrijden en de ronduit geweldige organisatie. Met name dat laatste was bij alle clubs tiptop in orde. Alle wedstrijden werden geleid door arbitrale trio’s die op hun beurt in de watten werden gelegd met voldoende eten en drinken tussen de wedstrijden. Ook de coördinatie en het wedstrijd secretariaat waren goed georganiseerd en een enkele uitzondering daar gelaten was iedereen dik tevreden. De teams van Sporting Almere presteerden over het algemeen ook goed, met als uitblinker toch wel de B4 die 2e zijn geworden in het toernooi onder de 16 jaar. Op de eerste dag eindigde het team als eerste in de poule waardoor zij verder mochten in de Holland Cup. De twee poule wedstrijden werden gewonnen en in de finale mocht gestreden worden tegen Guernsey Rovers voor de eerste plaats. Na 30 spannende minuten moesten strafschoppen uiteindelijk de doorslag geven, en na maar liefst 12 strafschoppen trokken de Britten aan het langste eind. Desalniettemin een uitstekend resultaat en een groot compliment voor de jongens die stuk voor stuk een prima toernooi gespeeld hebben, het ene moment met prachtig combinatie voetbal en mooie acties en andere moment door te vechten als leeuwen. Het hele team heeft zijn taken uitgevoerd en gestreden voor dit schitterende resultaat.