Sporting 1 klaar voor de start van de seizoenscompetitie

SelectieAl na twee wedstrijden zit het bekertoernooi er voor de zondag 1 weer op en kan de groep zich gaan richten op de seizoenscompetitie. Kon men vorige week tegen BVV31 nog een gelijkspel uit de strijd slepen, gisteren was stadsgenoot Buitenboys een maatje te groot en de arbitrage een maatje te klein. De ploeg van Steur miste vorige week scorend vermogen al was daar in het eerste bedrijf weinig van te merken. Al na vijf minuten nam de ploeg een voorsprong en ontstonden enkele goede kansen om deze verder uit te bouwen. Een zuiver doelpunt werd echter onterecht als buitenspel beoordeeld en het was vervolgens Buitenboys dat met een mooi schot uit de tweede lijn de gelijkmaker in het net schoot. De bezoekers creëerden vervolgens veel kansen maar konden die niet benutten. Het was Sporting dat uit een afvallende bal maximaal rendement trok en opnieuw op voorsprong kwam. De tweede helft liet een duidelijk scherper Buitenboys zien en de thuisploeg kon maar weinig meer afdwingen. Van de mogelijkheden die werden gecreëerd werden opnieuw twee loepzuivere kansen onterecht als buitenspel beoordeeld waarna de scherpte er bij de ploeg wel wat af ging. Het was dan ook Buitenboys dat uiteindelijk en volkomen terecht en met drie mooie doelpunten de overwinning binnen sleepte. Een interessant en over het algemeen sportief duel met een terechte winnaar, maar zoals gezegd met een arbitrage op zeer matig niveau. Op naar het eerste competitieduel aanstaande zondag, dan weten we definitief waar we staan in de voorbereidingen. Wij wensen de spelers en trainer van Buitenboys veel succes in hun jacht op het kampioenschap in de Zaterdag 3e klasse !