Clubs spreken met KNVB en Gemeente over kunstgras

nieuw-onderzoek-korrels-kunstgrasveldenHet bestuur van Sporting Almere heeft afgelopen woensdag aan tafel gezeten met Gemeente en KNVB en de zorgen besproken die het voetballen op kunstgras met zich mee kunnen brengen. Besproken is onder meer wat beide instanties van de situatie vinden en hoe men vindt dat de clubs hier mee om moeten gaan. De Gemeente is eigenaar van de velden bij Sporting Almere en de KNVB verantwoordelijk voor het amateurvoetbal in Nederland. Gemeente en KNVB delen de zorgen natuurlijk en nemen de situatie bijzonder serieus, maar zijn tevens van mening dat eerst nader onderzoek zal moeten plaats vinden. Tot die tijd kan geen uitsluitsel gegeven worden op de vraag of rubbergranulaat nu wel of niet slecht is voor de gezondheid. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid zal een nieuw onderzoek worden gedaan door de RIVM en uiterlijk in Januari 2017 zal uitsluitsel gegeven worden. Tot die tijd zijn zowel de Gemeente als de KNVB van mening dat geen direct gevaar bestaat voor de gezondheid, volledig afsluiten van de kunstgrasvelden is op dit moment dan ook niet noodzakelijk en Sporting zal daar vooralsnog dan ook niet voor kiezen. Onze jongste jeugd traint- en speelt uit voetballende overweging al zo veel mogelijk op gras en dat zal zo veel mogelijk zo blijven. Overige teams zullen normaal worden ingedeeld op gras- of kunstgras, net naar gelang het programma en de capaciteit dat verlangen en de weersomstandigheden dat toelaten. Bezoekende teams die niet op kunstgras wensen te spelen dienen dit vooraf te melden zodat wij de wedstrijden af kunnen melden bij de KNVB en de competitieleiders deze op een later moment opnieuw kunnen indelen. Natuurlijk staat het ouders van jeugdleden vrij om te bepalen dat zij het risico te groot vinden en zij hun kinderen liever niet deel willen laten nemen aan trainingen of wedstrijden op kunstgras. In dat geval verzoeken wij u echter om dit vooraf aan de trainer en leeftijd coördinator te melden zodat wij er voor kunnen zorgen dat er voor de wedstrijden in ieder geval voldoende spelers zijn. Ondertussen wachten wij de resultaten van het RIVM af en zullen u informeren zodra er nieuwe ontwikkelingen te melden zijn.