Informatie voor Sporting Almere over fysiotherapie en verzekeringen

Wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering voor mijn kind tot 18 jaar?

Ja, jongeren tot 18 jaar kunnen de eerste 9 of meer behandelingen per blessure vergoed krijgen uit de basisverzekering. Dit aantal kan verschillen per verzekeraar. Daarnaast kan uw kind recht hebben op extra behandelingen. Dit is afhankelijk van de aanvullende verzekering van de ouders. Het kind is zo goed verzekerd als de hoogst verzekerde ouder.
Wilt u precies weten hoe goed uw kind verzekerd is vraag dit dan na bij uw verzekeraar.
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen. Vraag bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut na of u een chronische aandoening heeft.
Wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering boven de 18 jaar?
Nee. Boven de 18 jaar zit fysiotherapie niet meer in het basispakket. Wilt u gebruik maken van fysiotherapie dan heeft u een aanvullende verzekering nodig of komen de kosten voor eigen kening. Deze kosten gaan niet van het eigen risico af. Wilt u weten of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie? Vraag dit dan na bij uw verzekeraar of fysiotherapeut.
Er zijn uitzonderingen. Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering met minstens 20 behandelingen worden deze eerste 20 behandelingen hieruit vergoed. Heeft u geen aanvullende verzekering dan komen de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Vraag bij uw fysiotherapeut en zorgverzekeraar na of u een chronische aandoening heeft.
Jarmo van Nimwegen

jarmo@veelbeter.nl