Sporting 1 worstelt en komt boven

markSpelers, trainer en begeleiding van de zondag selectie maken moeilijke tijden door, maar hebben zich dit weekend van hun sterkste kant getoond. In een bijzonder spannende wedstrijd tegen SV Baarn 1 werd met een tomeloze inzet op wilskracht met 2-1 gewonnen. In een wedstrijd die zeker niet uitblonk door schoonheid was de thuisploeg vooral op het middenveld heer en meester, werden  in de eerste helft al veel kansen gecreëerd maar kon pas na rust worden gescoord. Baarn kon nog via een onterecht toegekende strafschop terugkomen in de wedstrijd maar verder gaf de thuisploeg absoluut niets meer weg. De groep hoopt hiermee een nieuwe stap in de goede richting te hebben gezet na een periode van teleurstelling en vooral veel pech. Na een flitsende start van het seizoen kon al enkele weken geen goed resultaat meer worden behaald, werd de ploeg geplaagd door blessures en was het voor trainer Steur wekelijks een behoorlijke puzzel om de gelederen weer in stelling te brengen. Ook de KNVB liet zich niet van haar beste kant zien door onterecht twee wedstrijdpunten in mindering te brengen, voor een voetballende overtreding een belachelijk hoge straf uit te spreken en als klap op de vuurpijl Nickay Schenk vrij te spreken van een overtreding, maar toch voor een wedstrijd te schorsen. Met de winst van gisteren heeft de ploeg laten zien ook onder de moeilijkste omstandigheden haar rug te kunnen rechten en keihard te knokken voor de punten. De laatste plaats is inmiddels ingeruild met Ankaraspor, de weg naar boven opnieuw ingezet en dat is dik en dik verdiend.