Belangrijk – Instructies aanpassen profiel foto Voetbal.nl en pascontrole.

Zoals jullie gemerkt zullen hebben gaat de KNVB voortvarend verder met het automatiseren van de processen rond de wedstrijddagen. Een uitstekende ontwikkeling die het ons als club, maar ook de trainers, leiders, scheidsrechters en spelers een stuk eenvoudiger zal gaan maken. Een van die ontwikkelingen is de nieuwe Voetbal.nl applicatie die gekoppeld is aan het centrale systeem van de KNVB ( Sportlink ) en waarmee op elk willekeurig moment kan worden gekeken naar de geplande activiteiten van het lid zelf en via favorieten ook van andere teams en clubs. Leden kunnen in hun profiel op deze applicatie onder meer de profielfoto die bij inschrijving is ingeleverd aanpassen. Een erg handige functie die nodig kan zijn wanneer de foto erg verouderd is, maar het is niet de bedoeling dat de leden deze regelmatig gaan aanpassen zoals op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en WhatsApp wel gebruikelijk is.  Deze foto wordt namelijk ook aangepast in de administratie van de KNVB en dus gebruikt door scheidsrechters tijdens de pascontrole voorafgaand aan elke wedstrijd. Wanneer de getoonde foto niet overeenkomt met de speler op het veld zal de scheidsrechter vragen om een legitimatie en wanneer deze niet kan worden getoond mag de betreffende persoon ook niet spelen. Een profielfoto is een foto van het gehele gezicht waarbij de ogen in de camera kijken en niet van een persoon die over het veld rent tijdens de wedstrijd. Een foto van een team, een logo van de favoriete club of ander soort foto’s zijn dan ook niet toegestaan. Wij verzoeken leiders en trainers, maar ook ouders en verzorgers om hier goed op te letten en er voor te zorgen dat de profielfoto goed gelijkend is aan het betreffende lid. En nee, je hoeft je telefoon niet bij je te hebben bij de pascontrole, die wordt door de scheidsrechter gedaan op zijn eigen telefoon of met een tablet van de club.