Sporting Almere JO9-3 Wint weer !!!!

Zaterdag 24 november 2018. 08:30 uur.Op deze mistige ochtend, veldverlichting aan, stonden we te wachten tot onze tegenstander Laren 99sv JO9-3 compleet was. Die tijd gebruikten we voor een gedegen warming-up. Hoe gedegen zou later blijken.

1e kwart.

Vanaf de aftrap speelden de jongens richting het doel van de tegenstander, met vloeiend samenspel. We kregen zowaar een deja-vu naar de vorige wedstrijd, alsof we doorgingen waar we toen mee gestopt waren: heerlijk teamvoetbal.
Het werd beloond: Dhaijiro brak op rechts door en gaf een werkelijk schitterende voorzet waar Amin wel raad mee wist: in een keer op de slof, 1-0
Hij had meteen de smaak te pakken want enkele minuten later lag met een afstandschot zijn 2e in het net, 2-0.

2e kwart.

We begonnen alweer aan Bas te denken… zou het weer lukken? Neh Bas, niet weer zingen hoor, maar een dansje? Fortnite?
Aan het spel lag het niet, Dhaijiro had weer drang naar voren en soleerde door de verdediging en kon de keeper van Laren weer vissen, 3-0. Ook Rishenley liet zich zien in deze wedstrijd en bracht de stand met een perfecte lob (4-0) en binnenkant paal naar 5-0.
Wat een heerlijke stand om mee te gaan rusten.

3e kwart.

Het leek alsof de limonade ons zwaar viel, en de tegenstander vleugels gaf. Nadat ze een paar keer dreigend voor Tijan, die weer lekker keepte, verschenen, was de verdediging even zoek, 5-1.
Maar dat deerde niet, na een goede aanval probeerde Illias, die zou uitgroeien tot “man of the match”, het ook een keer met een lob en zag tot zijn stomme verbazing de bal in het doel verdwijnen, 6-1, de keeper schatte het totaal verkeerd in en werd ook nog gehinderd door een medespeler. Vanaf nu was het aanval op aanval waarvan  enkele subliem uitgevoerd werden. Dhaijiro was echt goed op dreef en scoorde rechtstreeks vanuit een corner : 7-1.

4e kwart.

Voor de ouder was het tot nog toe geniéten van het spel. Maar het mooiste doelpunt kwam nog. Na een best wel harde overtreding op Jayden ging Dhaijiro klaar staan voor de vrije trap. Laren zette heel professioneel een muurtje neer, maar daar had Dhaijiro geen moeite mee: met precisie plaatste hij de bal met een fraaie curve over de muur in de verre kruising, magistraal!! 8-1. We waren verbluft..
Laren probeerde nog wel te voetballen en dat lukte bij tijd en wijle, ze scoorden 3x: 8-2 en 9-2 (eigen doelpunt) en 9-3
De “10” was in zicht en daar wilden de jongens nog wel voor gaan…..
Dhajiro bevestigde zijn rol als topscoorder van het team met een heerlijk afstandsschot, 10-3.
In blessuretijd werd het nog 10-4, maar de wedstrijd was al gelopen.

Wat heeft dit team een enorme boost gekregen van de vorige wedstrijd in Hilversum. Je zag de gretigheid van allen, zonder het teambelang te verliezen. Daarbij wil ik Illias een extra compliment geven, hij was vandaag top, wat heb jij al veel geleerd jongen, aannemen, je had al gekeken waar je kon passen. En heel fijn je inzet bekrond met een doelpunt.
Verdedigend met Xavi, Levi en Kieran zit het goed in elkaar, prettig voor Tijan. Aanvallend met Dhaijiro en Amin, Jayden en Rishently en Amin kort daarachter…

Kortom, dit team STAAT !!!.