Hoe mooi kan voetbal zijn

In mijn team de JO11-5 speelt mijn topper Doriano. Een paar weken geleden moest hij geopereerd worden aan een blindedarm ontsteking. Na dat Doriano weer thuis gekomen was om te herstellen bleef hij als complicatie koorts houden. Hij werd weer op genomen in het ziekenhuis waar Doriano en zijn ouders van het kastje naar de muur gestuurd. Toen bleek Doriano een abces in zijn buik te hebben en moest weer geopereerd worden. Dit heeft zoals jullie begrijpen een hele grote impact op een jongen van 10 jaar. Er werd gezegd tegen Doriano: “dit is de laatste operatie hoor Doriano” Helaas niet, er was nog een abces en de lieve jongen moest opnieuw geopereerd worden. Hij verbleef weer een week in het ziekenhuis, met antibiotica. Toen ik dat hoorde vond ik dat er wat moest gebeuren voor mijn topspeler . Toen ik in de app van de JO11-5 en mijn andere team de JO9-3 vroeg of we allemaal wat kunnen geven om een mooi cadeau voor Doriano te kopen waren de reacties in  beide app groepen hartverwarmend. En iedereen deed mee. Ik, als trainer, ben zo blij en ontroerd dat binnen 1 uur iedereen reageerde en  Doriano beterschap wenste en hem snel hoopte weer te zien op het voetbalveld. Dit is ook voetbal, ouders die zien dat het een teamsport is en plezier voorop staat. Als er dan een speler uit valt vergeten we dat kind niet maar blijft het er bij horen !! Gister zijn Joas, aanvoerder van de JO11-5,  Yoeri, Thimo, Saskia en ik bij Doriano geweest om zijn cadeau te geven. De ontvangst was heel mooi. Doriano was zo blij dat hij ons zag, voor hem is voetbal alles en zijn teamgenoten zijn zijn vrienden. Dat wij als teams aan hem gedacht hebben deed Doriano erg goed. Met de cadeaus was hij ook blij maar de komst van zijn vrienden was wel het mooiste voor hem. 
Namens Doriano en zijn ouders wil ik iedereen bedanken van de JO-9 3 en JO11-5. Als trainer en vrijwilliger van Sporting Almere wil ik graag dit delen met de hele club. Ik hoor best wel eens wat er allemaal niet goed geregeld is binnen de club, dat men wel eens zeurt, ook tegen elkaar. Denk dan eens aan dit verhaal van Doriano !! Bas Kruijswijk