Sporting Almere pakt belangrijk punt bij en tegen DWSV

Opnieuw pakte het eerste elftal van Sporting Almere vandaag een belangrijk punt in de uit-wedstrijd tegen DWSV in Utrecht. Waren de omstandigheden twee weken geleden al zwaar, leek de groep van trainer Augustijn vandaag onder onmogelijke condities aan de bak te moeten. Twee dagen regen hadden hun werk gedaan en de grasmat veranderd in een soppig moeras waar normaal voetbal eigenlijk niet mogelijk was. De thuisclub en de scheidsrechter vonden het echter prima, wederom in de vooronderstelling dat onze jongens alleen op kunstgras uit de voeten kunnen. Een misrekening die eerder de vrienden uit Amersfoort al duur kwam te staan en waar ook de Utrechtse koploper al snel tegenaan liep… Beide teams kwamen duidelijk gelijkwaardig uit de startblokken, Sporting toonde zich een harde noot om te kraken en had zelfs enkele momenten de beste kansen. Het lukte de thuisploeg dan ook pas kort voor rust om via een strak schot vanaf de 16 meter op voorsprong te komen. Sporting kwam na de rust wat moeilijk op gang, het veld werd steeds slechter bespeelbaar en aan beide kanten waren de nodige glijpartijen te bespeuren. Toch lukte het de thuisploeg opnieuw om met een strak schot op 2-0 te komen waarna eigenlijk iedereen dacht dat de wedstrijd wel gespeeld was. Sporting, dat na de winterstop kwalitatief en mentaal behoorlijk is gegroeid, trok zich van deze stand echter niets aan en al hadden sommige spelers het af en toe zwaar, de groep bleef voetballen en het doel van de tegenstander zoeken. Een strakke voorzet van links kon door Joshua van Eijbergen worden ingetikt en daarmee was de aansluitingstreffer een feit- en de spanning weer volop terug. DWSV zette vervolgens alles op alles om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, voerde fysiek en mentaal veel druk uit op de groep uit Almere maar Sporting bleef vier overeind. Het was dan ook geen verrassing dat in de laatste minuten nog een doelpunt viel, maar dan wel aan Sporting zijde. Wederom tikte Joshua van Eijbergen de bal na een slimme pass langs de doelman en werd de wedstrijd door de uitstekend fluitende scheidsrechter Mumcuoglu beëindigd met een 2-2 eindstand. Met twee keer op rij een gelijkspel tegen de nummers 1 en 2 deelt Sporting een behoorlijke dreun uit aan de titelkandidaten en zet de groep opnieuw een stap vooruit naar een hogere klassering dit seizoen.