Sporting te langzaam op stoom tegen Aurora

Foto – Peter Breemer

Na drie wedstrijden zonder puntverlies moest Sporting gisteren toch de eerste nederlaag na de winterstop incasseren. Zeker in de eerste helft kwam de ploeg maar langzaam op stoom en had het geen antwoord tegen het sterk counterende Aurora. Vrijwel elke diepe bal belande bij de spits van de bezoekers die van de Sporting defensie vrije doorgang kreeg naar de goal. Geen verrassing dan ook dat beide ploegen de rust in gingen met een verdiende 0-4 voorsprong voor de gasten. Een gespeelde wedstrijd, zo dacht ook Aurora maar dat bleek nog lang niet het geval. Na de rust stond er vreemd genoeg een heel ander Sporting dat vooral mentaal veel sterker speelde. Er werd weer gestreden voor elke bal en al snel vond de ploeg twee maal het net van de tegenstander via Mustafa Sherman. De spanning leek weer helemaal terug en bij herhaling kwam Sporting dicht bij de aansluitingstreffer. Via een handsbal van Aurora belande de bal uiteindelijk op de stip, maar aanvoerder van Eijbergen verzuimde het doelpunt te verzilveren en daar waren de kansen van de thuisploeg wel mee verkeken. Aurora bleef sterk counteren en liep opnieuw met twee doelpunten uit. Sporting hield haar goede spel wel vast, kon nog twee doelpunten maken via Bernio Dap en een fluweeltje van Peter Engels, maar het verschil bleef. Hoogtepunt van de dag was zeker de sterke tweede helft, maar boven alles het mooie Lenteweer. Eindstand 4-7 en op naar de volgende wedstrijd in en tegen Zeist.