Verdere versoepeling Corona maatregelen vanaf 1 Juli

Vandaag is het 1 Juli, komt voorlopig een eind aan de “intelligente lock-down” en wordt deze vervangen door “ruimte met regels”. Geweldig nieuws natuurlijk, want dat betekent opnieuw dat we dit resultaat met elkaar hebben behaald door ons streng aan de afspraken te houden. Eén basisregel blijft voor volwassenen overeind, “houd anderhalve meter afstand tot anderen” .Voor Sporting Almere betekent dit dat vanaf vandaag een aantal maatregelen komen te vervallen en er een aantal nieuwe, aangepaste richtlijnen bijkomen, in dit artikel willen we iedereen daarover informeren en adviseren dit goed te lezen en zo veel mogelijk te delen. 
 
  • Vanaf 1 Juli kunnen in alle leeftijdscategorieen weer wedstrijden worden gespeeld, hierbij hoeft geen onderling afstand te worden gehouden
  • Vanaf 1 Juli kan weer gebruik worden gemaakt van de kleedruimten, volwassenen dienen daarbij wel de anderhalve meter regel in acht te nemen.
  • Vanaf 1 Juli zijn toeschouwers weer welkom bij training en wedstrijd, volwassenen dienen ook dan de anderhalve meter regel in acht te nemen.
  • Vanaf 4 Juli  gaat de clubkantine weer open, volwassenen dienen ook daar echter de anderhalve meter afstandsregel in acht te nemen.
Samenvattend komt er dus behoorlijk veel ruimte terug, maar behouden we ons als club wel het recht voor om de maatregelen aan te passen wanneer we daar aanleiding toe zien. Leden, ouders en verzorgers dragen zelf de verantwoordelijkheid om de regels in acht te nemen, wanneer daar op aangesproken verwachten we dat de instructies  ook zonder discussie worden opgevolgd. Alleen op die manier kunnen we de nieuwe ruimte die is ontstaan op een verantwoorde manier benutten.