Aanvulling Corona maatregelen 14 Oktober

Bij deze komen we graag terug op het bericht wat wij gisteren hebben gepubliceerd. Hierin gaven we aan dat op het moment van publicatie nog niet alle informatie duidelijk was omtrent de aangekondigde nieuwe maatregelen. Hieronder informeren we u daarom graag verder:

Maatregelen die sinds woensdag 14 oktober 22.00 uur gelden:

  • Sportkantines zijn gesloten;
  • In sportaccommodaties worden douches en kleedkamers gesloten. Toiletten kunnen wel geopend blijven;
  • Geen wedstrijden voor alle sporten en voor alle leeftijden;
  • T/m 17 jaar mag gewoon getraind worden. Binnen en buiten gelden geen belemmeringen qua groepsgrootte of onderlinge afstand;
  • Voor 18 jaar en ouder geldt dat men buiten mag trainen in groepjes van 4 personen met 1,5 meter afstand en inachtneming van de corona maatregelen, verspreid over het sportveld;
  • Sportwedstrijden zijn verboden. Dit geldt niet voor sportbeoefening en wedstrijden van sporters in instellingen voor topsport, voetballers van de Eredivisie en Eerste Divisie en personen tot 18 jaar die sport beoefenen op de eigen club. Voor alle sportwedstrijden en -trainingen (zowel amateur als professioneel) geldt een verbod op de aanwezigheid van toeschouwers.

Kijk voor alle corona maatregelen op rijksoverheid.nl/corona. Op https://nocnsf.nl/sportprotocol vindt u de regels specifiek voor sport. De noodverordening die voor Flevoland geldt, vindt u op almere.nl

De genomen maatregelen gelden voor tenminste vier weken. Over twee weken analyseert het kabinet de effecten van de maatregelen.