Meiden clinic groot succes !

Prachtig weer en zo’n tachtig enthousiaste meiden. Een mooie combinatie voor een spetterende voetbalmiddag. Rond half drie kwamen de deelneemsters aan de eerste meidenclinic van Sporting Almere aan bij het Fanny Blankers Koen Sportpark. Het was nog even spannend of met de nieuwe coronamaatregelen het door kon gaan, maar gelukkig stonden alle seinen op groen.

De deelnemende meiden werden verdeeld in groepjes die werden begeleidt door speelsters van de MO19 van Sporting Almere. Na een warming-up gingen de meiden aan de slag met het eerste circuit onderdeel. Bij elk onderdeel stond een trainer van de Sporting Meidenacademy klaar die de training had voorbereidt.

Het was een mooi gezicht, twee voetbalvelden vol met enthousiaste meiden. Op beide velden was een partijvorm waar de deelnemers een partij speelden met Zaina en Manique van Ajax of met Bouchra en Latoya. Bouchra en Latoya vertelden de meiden ook over hoe zij met AZ en het Nederlands Elftal betrokken waren bij het begin van de Eredivisie voor vrouwen. Enthousiast gaven zij de meiden de opdracht om vooral door te gaan met voetballen en hun plek in te nemen in het Nederlandse voetbal.

De eerste meidenclinic kunnen we een groot succes noemen en achter de schermen zijn we al druk bezig met de volgende clinic. Daarover komt binnenkort meer informatie.