Technisch Coördinator onderbouw Sandra Awondatu

Sandra AwontaduWe zijn heel blij dat vanaf 4 januari Sandra Awondatu aan het team is toegevoegd. Zij zal de technische coördinatie van de onderbouw (prestatieopleiding) voor haar rekening nemen en is per direct het aanspreekpunt voor ouders. Graag stellen we Sandra even aan jullie voor:

Voetbal is altijd een groot onderdeel geweest in het leven van Sandra. En nog steeds houdt ze zich met niets liever bezig dan het spel op het veld. Sandra is geboren in Indonesië, maar heeft het grootste deel van haar leven in Nederland gewoond. Toen zij haar carrière als voetbalster begon was het voor haar niet gemakkelijk om een club te vinden waar ze kon spelen. In die dagen waren er bijna geen clubs of verenigingen die een damesteam hadden. En waar er wel teams waren, waren de speelsters vaak veel ouder dan zij.

Je zou kunnen zeggen dat ze een erg goede speler was. Behendig, snel en het natuurlijke talent om het spel te lezen. Allemaal redenen waarom ze als snel voor een aantal selectie teams werd gevraagd. Het spelen van het spel deed ze het liefste, maar Sandra kreeg al snel de behoefte om alles te leren over coaching. Zo begon zij op 18-jarige leeftijd als assistent coach naast het spelen in de Nederlandse Eredivisie.

Zowel als speler en als coach heeft ze veel titels gewonnen, maar ook veel verloren. Een mooie mix van ervaringen in haar tas die zij gebruikt om beter te worden als speler en als coach.

Als coach heeft Sandra gewerkt met alle soorten spelers, mannelijk, vrouwelijk, jeugd en senioren. Al snel ging ze aan de slag bij de KNVB als coach van een aantal selectie teams. Daarna zwierf zij over de hele wereld en coachte lokale en nationale teams in Azië, Europa en Afrika. In haar rol als technisch directeur van de NWSWF Association en de Gladesville Ravens Sportsclub (Australië) werkte ze nog steeds met spelers en coaches op het hoogste niveau.

Al haar ervaring en expertise brengt ze samen in haar eigen bedrijf ‘Football Know How’. Een trainingscentrum waar ze haar expertise kan delen met spelers en coaches. Zo wil ze helpen om spelers beter te maken en coaches niet beter te leren coachen, maar ook betere spelers af te leveren. Zo kunnen spelers en coaches samenwerken aan het behalen van hun doelen.

Wij zijn heel blij dat Sandra haar ervaring en expertise wil gaan inzetten binnen Sporting Almere. Ze gaat de komende maanden werken met de onderbouwgroepen, met name O.8 – O.11, in combinatie met haar werk voor A.S.C. De Volewijckers. Zo zal zij iedere maandag op het veld staan om te werken met de coaches. Sandra, van harte welkom!