Sporting Almere, Football Talent en Echnaton gaan samenwerken

Football Talent en Echnaton gaan samenwerkenSporting Almere, Football Talent en Echnaton gaan samenwerken. Football Talent biedt vanaf seizoen 21/22 een voetbal dagopleiding aan in samenwerking met het Echnaton en Sporting Almere. Door deze unieke samenwerking krijgen studenten van het Echnaton de mogelijkheid om overdag te trainen en worden de trainingen ingepast in de dagelijkse lesroosters. De nieuwe opleiding is voor jongens, maar zeker ook voor meiden. Het vrouwenvoetbal in Nederland maakt een enorme ontwikkeling door en voor de meiden is dit een grote volgende stap.

Voetbaltalenten in Almere krijgen op deze manier dezelfde mogelijkheden die normaal gesproken alleen in het betaald voetbal worden gefaciliteerd. Football Talent gaat aan de slag met de talenten door gedifferentieerd en veelzijdig te trainen. Denk hierbij aan een uitdagend trainingsprogramma op
verschillende ondergronden met een diversiteit aan trainers met verschillende expertises. Speciaal voor de meiden hebben we met de Powergirlz een partner die ons gaat helpen om zoveel mogelijk meiden te stimuleren om te gaan voetballen en faciliteren in hun ontwikkelingen als persoon en voetbalster.

Sport en school versterken elkaar

René Koster, CEO van Football Talent, was al werkzaam als Hoofd Jeugdopleidingen bij Almere City F.C., NEC, AZ en de KNVB. Hij is razend enthousiast over de mogelijkheden die er vanaf volgend seizoen komen voor voetbal talenten in Almere: “Hoe gaaf is het dat je je mee kunt doen in een volwaardig voetbalprogramma waarbij school en sport perfect op elkaar zijn afgestemd. Het Echnaton biedt deze kans en zal zich ook inzetten voor begeleiding van de studenten. Het voetbal mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de schoolresultaten, maar op deze manier geloven we dat sport en school elkaar kunnen versterken. Football Talent en Echnaton gaan samenwerken om het dagprogramma goed op elkaar te laten aansluiten.  Daarbij komt dat je na een dag sport en school als gezin weer compleet aan tafel zit en je niet hoeft te haasten omdat je s ’avonds nog moet trainen.”

De samenwerking die Football Talent al heeft met Sporting Almere krijgt op deze manier een extra verdiepingsslag. Koster: “We krijgen nog meer mogelijkheden om samen met de voetballers het maximale uit hunzelf te halen. Daarnaast is de professionele begeleiding die we kunnen geven echt de sleutel voor individuele groei van de spelers. Wij geloven dat met dit programma nog meer talent in Almere de mogelijkheden krijgt om aan te haken bij het betaald voetbal niveau in Nederland. Daarnaast is elk niveau welkom op de opleiding zolang je maar gemotiveerd bent om beter te willen worden.”

Open Dag

De Talentenopleiding in samenwerking met het Echnaton gaat van start in het nieuwe seizoen en studenten kunnen zich binnenkort gaan aanmelden. Weet je nog niet zeker voor welke school je gaat kiezen? Op Vrijdag 15 januari 2021 is er nog een open dag. Die vindt volledig online plaats. Meer informatie over het Echnaton vindt je hier.