Peter van Eijk doet stap terug als bestuurder

Peter van EijkPeter van Eijk doet een stap terug als bestuurder bij Sporting Almere, dit in verband met toenemende drukte op zijn werk. Van Eijk noemt zijn beslissing jammer, maar noodzakelijk. De club heeft een moeilijk seizoen achter de rug als gevolg van de crisis, en het heeft erg veel tijd en inspanning gekost om de problemen te overwinnen. “Nu dat is gelukt wordt het tijd om me weer op het zakelijke deel te richten en het besturen van de club aan anderen over te laten” aldus van Eijk.  Officieel zal van Eijk na de jaarvergadering van 20 September zijn taak neerleggen en zolang nodig daarna op interim basis een aantal taken gaan overdragen. “Er is nog best wat resterend werk en dat wil ik zo goed mogelijk afronden en overdragen” vervolgt hij. Ook is het volgens van Eijk erg belangrijk dat opvolgers goed worden ingewerkt en zo lang mogelijk worden ondersteund in hun nieuwe rol. Van Eijk vindt het ook een goed moment om langzaam aan weg te stappen. “Ik heb erg veel geleerd het afgelopen seizoen, het is tijd voor een stuk vernieuwing en nu is het juiste moment om dat traject met nieuwe mensen in te zetten”. Van Eijk blijft wel actief als vrijwilliger en zal de club op verschillende fronten ondersteunen. “Dit is een geweldige club die veel meer verdiend dan wat ze het afgelopen seizoen heeft gekregen en daar moeten we ons met elkaar hard voor blijven maken”