Corona update

Beste spelers, ouders en vertegenwoordigers,
 
Vrijdagavond 26 november 2021 is er wederom een persconferentie geweest van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn nieuwe maatregelen afgekondigd met vergaande consequenties, die ook helaas voor onze vereniging gelden. De maatregelen zullen ingegaan op zondag 28 november 2021 om 17:00 uur. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 19 december 2021.
 
De maatregelen van 13 november zoals eerder aangegeven blijven onverminderd van kracht, daarbovenop komen onderstaande maatregelen.
  • Er geldt een sluitingstijd voor alle buitensportsportaccommodaties tussen 17.00 en 05.00 uur;
  • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan;
  • Bij verplaatsing binnen een locatie waar een CTB geldt, wordt het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. De 1,5 meter afstand geldt te allen tijde dus ook voor onze kantine.  Hierdoor kunnen minder mensen binnen zijn.
Dringend beroep op CTB-controle (Corona Toegangs Bewijs)
Eerder deze week heeft gemeente Almere en de KNVB  de clubs dringend opgeroepen om het CTB goed te controleren. Ook het checken van een geldig ID-bewijs hoort bij deze controle.   
Deze controles zullen wij dan ook strikt opvolgen.
Voor binnenruimtes op sportlocaties is vanaf 18 jaar een CTB verplicht.
 
Wat betekent dit voor onze club;
 
Trainingen
Vanaf aanstaande maandag zullen er  geen trainingen plaatsvinden. Op dit moment zijn we met de coördinatoren bij de trainers aan het inventariseren of er mogelijkheden binnen de teams zijn om voor 17.00 uur te trainen. 
 
Wedstrijden
Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de KNVB met de geplande wedstrijden voor de winterstop gaat doen. Wij hebben begrepen dat er aan de regering vragen zijn gesteld hoe hier mee om te gaan, hierover verwachten wij uiterlijk dinsdag duidelijkheid.
Indien de competitie definitief wordt stilgelegd, zullen wij een alternatief programma verzorgen. Onze commissie technische zaken is dit aan het voorbereiden, zodat er toch een mooi uitdagend en leuk programma zal komen voor alle leeftijd categorieën.
 
Zodra we meer duidelijkheid hebben zullen wij ons melden.
Hou hiervoor ook de website in de gaten!
 
Tot snel,
 
Namens het bestuur van Sporting Almere
 
René Tang
Voorzitter