De prestatieafdeling

De Prestatie afdeling

Vanaf het seizoen 2020-2021 zal Sporting Almere haar eigen Football Academy starten. In samenwerking met onze partner Football talent BV zullen een aantal getalenteerde spelers in elke leeftijdscategorie worden opgeleid om uit te komen in de hoogste voetbalklassen. Onder begeleiding van een aantal ervaren Football Talent professionals zullen leden een aantal keer per week gaan trainen en uitkomen in de hoogste klassen van het Amateur jeugdvoetbal. 

Wie kan zich inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven voor de prestatieafdeling, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer een team voldoende talenten heeft, kan pas weer voor een volgend seizoen worden ingeschreven. Ook zal worden gekeken naar de voetbalvaardigheden en het talent, vooral bij de jeugd ouder dan 12 jaar zal ook dat een criterium zijn. Natuurlijk kan iedereen wel deelnemen aan de jaarlijkse talentendagen die eind Mei worden gehouden en waar de inschrijvingen begin Mei van elk jaar zullen starten.

Wat zijn de kosten voor deelname

De kosten voor deelname aan de prestatieafdeling zijn belangrijk hoger dan voor de recreatieafdeling. Daar staat echter tegenover dat onze partner alleen maar met beroepskrachten werkt die ervaring hebben in de voetbalwereld, een intensief trainingsprogramma wordt aangeboden, veel vriendschappelijke wedstrijden zullen worden georganiseerd en er gedurende het jaar ook andere extra activiteiten zullen worden aangeboden. 

Belangrijk: Sporting Almere heeft voor het seizoen 2020-2021 een aangepast programma, en dus een gereduceerd tarief vastgesteld voor de categorieën MO12 en MO19. Nieuwe leden in deze categorieen zullen per seizoen Euro 450,- aan contributie betalen en leden die in het seizoen 2020-2021 over komen van de recreatieafdeling van Sporting Almere Euro 405,-

Kortingen:  Leden die vorig seizoen lid waren van Sporting Almere en zich hebben overgeschreven naar de prestatieafdeling ontvangen exclusief voor het seizoen 2020-2021 een korting van 10%. Deze korting zal eenmalig worden verstrekt en alleen gelden voor het seizoen 2020-2021. Nieuwe leden zullen geen korting ontvangen. 

Het kledingpakket

Ook het kledingpakket van de prestatieafdeling is meer uitgebreid- en dus kostbaarder dan voor de recreatieafdeling. Dit heeft allereerst te maken met het aantal activiteiten waar de leden aan deelnemen, wanneer er meerdere malen per week wordt getraind of gespeeld zijn extra kledingstukken noodzakelijk. Nieuwe leden van de prestatie afdeling, of leden die overkomen van de recreatie afdeling dienen voor aanvang van het seizoen een volledig kledingpakket af te nemen, dit in verband met de gewenste uniformiteit en afspraken met onze sponsoren. Zodra de definitieve inschrijving is verwerkt ontvangt u, via de mail een bestelformulier voor de kleding. Met het ingevulde formulier kunt u de kleding bij Sportpaleis in Almere Stad passen, bestellen en wanneer beschikbaar op komen halen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de kleding bij de prestatieafdeling:
 
Waarom moet ik bij toetreding tot de prestatieafdeling een volledig nieuw kledingpakket aanschaffen ?
Binnen het nieuwe concept van de prestatie afdeling vinden we het erg belangrijk dat we uniformiteit en kwaliteit uitstralen. Dit komt tot uiting in de manier waarop we ons gedragen, maar ook in de manier waarop we ons presenteren voor, tijdens en na de wedstrijden.

Maar ik heb vorig jaar alles al gekocht, is dan alleen het wedtrijd tenue niet voldoende ?

Helaas niet, de korting die wij toe kunnen passen op de verkoopprijs ( +/- 35% – Euro 150,- ) en de daarbij behorende drukkosten worden volledig betaald door onze sponsoren en die stellen als tegenprestatie dat elk nieuw lid een volledig pakket afneemt.
 
Ik heb nog zoveel kleding, kan die niet bedrukt worden met de sponsoruitlatingen, initialen en rugnummer ?
Op alle kledingstukken komen verschillende sponsoruitlatingen, worden de initialen van de speler vermeld als ook het rugnummer op het wedstrijdshirt. Die bedrukkingen zijn kwalitatief alleen goed op nieuwe, ongewassen kleding. Op gedragen kleding laat deze (te) snel los, dus dat gaat helaas niet.
 
Kan ik een deel van het pakket kopen, en bijvoorbeeld het andere deel later in het seizoen ?
Ook dat gaat helaas niet, teams binnen de prestatieafdeling trainen veel vaker en spelen meer wedstrijden. Op sommige momenten zal een lid 5-6 activiteiten in de week hebben, moet het artikel vaker gewassen worden en slijt het  sneller. Een klein kledingpakket is dan echt onvoldoende.
 
Voor hoeveel seizoenen is het pakket bruikbaar en wanneer moet ik een nieuw pakket aanschaffen ?
Sporting Almere kent tot nu toe geen vervangingscyclus, maar met de komst van de prestatieafdeling zal dit medio September 2020 besproken, voorgesteld en vastgelegd worden. Tot die tijd geldt voor de prestatieafdeling dat pakketten gekocht in het kalenderjaar 2020 voor minimaal twee seizoenen gebruikt kunnen worden. 

Betekent dit dat ik gedurende de komende twee seizoenen geen kleding hoef aan te schaffen ?

Nee, het lid blijft verantwoordelijk voor de vervanging van alle kleding of andere artikelen. Wanneer kleding te klein is geworden of verloren is gegaan, maar ook wanneer artikelen door veel gebruik zijn versleten (bal) zal het lid zelf een nieuw artikel aan moeten schaffen.
 

Voor verdere vragen: