De prestatieafdeling

De Prestatie afdeling

Vanaf het seizoen 2020-2021 zal Sporting Almere haar eigen Football Academy starten. In samenwerking met onze partner Football talent BV zullen een aantal getalenteerde spelers in elke leeftijdscategorie worden opgeleid om uit te komen in de hoogste voetbalklassen. Onder begeleiding van een aantal ervaren Football Talent professionals zullen leden een aantal keer per week gaan trainen en uitkomen in de hoogste klassen van het Amateur jeugdvoetbal. 

Wie kan zich inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven voor de prestatieafdeling, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer een team voldoende talenten heeft, kan pas weer voor een volgend seizoen worden ingeschreven. Ook zal worden gekeken naar de voetbalvaardigheden en het talent, vooral bij de jeugd ouder dan 12 jaar zal ook dat een criterium zijn. Natuurlijk kan iedereen wel deelnemen aan de jaarlijkse talentendagen die eind Mei worden gehouden en waar de inschrijvingen begin Mei van elk jaar zullen starten.

Wat zijn de kosten voor deelname

De kosten voor deelname aan de prestatieafdeling zijn belangrijk hoger dan voor de recreatieafdeling. Daar staat echter tegenover dat onze partner alleen maar met beroepskrachten werkt die ervaring hebben in de voetbalwereld, een intensief trainingsprogramma wordt aangeboden, veel vriendschappelijke wedstrijden zullen worden georganiseerd en er gedurende het jaar ook andere extra activiteiten zullen worden aangeboden. 

Het kledingpakket

Ook het kledingpakket van de prestatieafdeling is meer uitgebreid- en dus kostbaarder dan voor de recreatieafdeling. Dit heeft allereerst te maken met het aantal activiteiten waar de leden aan deelnemen, wanneer er meerdere malen per week wordt getraind of gespeeld zijn extra kledingstukken gewoon noodzakelijk. Zodra de definitieve inschrijving is verwerkt ontvangt u, via de mail een bestelformulier voor de kleding. Met het ingevulde formulier kunt u de kleding bij Sportpaleis in Almere Stad afrekenen en ophalen.

Voor verdere vragen: