De recreatieafdeling

De Recreatie afdeling

Sporting Almere voert naast haar prestatieafdeling ook een recreatieve afdeling. In samenwerking met onze partner Football talent BV is een trainingsprogramma ontwikkeld dat past bij de specifieke wensen van recreatie voetballers, maar wat ook als doel heeft om leden beter te maken. Onder begeleiding van Football Talent zullen een aantal vrijwilligers de trainingen bij de jongste jeugd gaan verzorgen, wordt twee keer per week getraind en komen teams uit in de amateur voetbalcompetitie. 

Wie kan zich inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven voor de recreatieafdeling, maar er kunnen een beperkt aantal spelers in een team worden geplaatst. Vooral wanneer gedurende het seizoen wordt ingeschreven bestaat de kans dat een lid op een wachtlijst moet worden geplaatst maar het aantal plaatsen is beperkt. Over het algemeen is de wachttijd echter niet lang en kan, zeker bij de jeugd al relatief snel instroom in een van de jeugdteams plaats vinden.

Wat zijn de kosten voor deelname

De kosten voor deelname aan de recreatieafdeling zijn afgestemd op het aantal activiteiten, de oefenvormen die wordt aangeboden en de begeleiding die daarbij wordt verzorgd. Reguliere contributie is in de huidige tijd onvoldoende om een juiste begeleiding te bieden, en vandaar dan ook dat naast de contributie een bedrag van Euro 35,- per jaar verschuldigd is aan vrijwilligersbijdragen. Wanneer leden zelf een actieve rol willen vervullen in de organisatie van de recreatieafdeling kan deze toeslag worden terug verdiend.

Het kledingpakket

Voor de recreatieafdeling is ook een kledingpakket samengesteld dat is afgestemd op de hoeveelheid aan activiteiten.  Nieuwe leden dienen voor aanvang van het seizoen een volledig pakket af te nemen en bestaande leden dienen tijdig te zorgen voor vervanging wanneer de leeftijd van het lid of de staat van de kleding daar om vraagt. Zodra de definitieve inschrijving is verwerkt kunt u als lid het totale pakket bestellen via de online shop of in Almere Stad bij clubleverancier Sportpaleis/Sport 2000.

Kortingen

  • 2e spelend lid recreatie afdeling ( op hetzelfde adres ) 25% korting op het jongste lid
  • 3 spelende leden recreatie afdeling ( op hetzelfde adres ) jongste lid 40% korting, 2e lid 25% korting
  • 4 spelende leden recreatie afdeling ( op hetzelfde adres ) jongste lid contributie vrij, 3e lid 40% korting, 2e lid 25% korting

Meldt u zich gedurende een seizoen aan dan zal Sporting Almere u conform onderstaand schema de contributie door belasten:

  • Aanmelding tot en met en 31 December: 100% van de contributie
  • Aanmelding vanaf 1 Januari: 50% van de totale jaarcontributie
  • Inschrijvingen vanaf Maart en later: Lidmaatschap zal ingaan op 1 juli (van het volgende seizoen). Dit is m.u.v. Mini pupillen; zij kunnen zich het gehele seizoen inschrijven.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds / Jeugdcultuurfonds) betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurt sportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Lees hier verder over het Jeugdsportfonds

Veel gestelde vragen en antwoorden over de kleding bij de recreatieafdeling:
 
Waarom moet ik bij toetreding tot de recreatieafdeling een volledig nieuw kledingpakket aanschaffen ?
Sporting Almere vindt het erg belangrijk dat we uniformiteit en kwaliteit uitstralen. Dit komt tot uiting in de manier waarop we ons gedragen, maar ook in de manier waarop we ons presenteren voor, tijdens en na de wedstrijden.
 
Kan ik een deel van het pakket kopen, en bijvoorbeeld het andere deel later in het seizoen ?
Dat gaat helaas niet, teams hebben minimaal drie activiteiten in de week, een deel van het kledingpakket aanschaffen is dan echt onvoldoende.
 
Voor hoeveel seizoenen is het pakket bruikbaar en wanneer moet ik een nieuw pakket aanschaffen ?
Sporting Almere kent tot nu toe geen vervangingscyclus, maar medio September 2020 zal dit besproken, voorgesteld en vastgelegd worden. Tot die tijd geldt voor de recreatie afdeling dat pakketten gekocht in het kalenderjaar 2020 voor minimaal twee seizoenen gebruikt kunnen worden. 

Betekent dit dat ik gedurende de komende twee seizoenen geen kleding hoef aan te schaffen ?

Nee, het lid blijft verantwoordelijk voor de vervanging van alle kleding of andere artikelen. Wanneer kleding te klein is geworden of verloren is gegaan, maar ook wanneer artikelen door veel gebruik zijn versleten (bal) zal het lid zelf een nieuw artikel aan moeten schaffen.
 

Voor verdere vragen:

  •  
  •