De recreatieafdeling

De Recreatie afdeling

Sporting Almere voert naast haar prestatieafdeling ook een recreatieve afdeling. In samenwerking met onze partner Football talent BV is een trainingsprogramma ontwikkeld dat past bij de specifieke wensen van recreatie voetballers, maar wat ook als doel heeft om leden beter te maken. Onder begeleiding van Football Talent zullen een aantal vrijwilligers de trainingen bij de jongste jeugd gaan verzorgen, wordt twee keer per week getraind en komen teams uit in de amateur voetbalcompetitie. 

Wie kan zich inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven voor de recreatieafdeling, maar er kunnen een beperkt aantal spelers in een team worden geplaatst. Vooral wanneer gedurende het seizoen wordt ingeschreven bestaat de kans dat een lid op een wachtlijst moet worden geplaatst maar het aantal plaatsen is beperkt. Over het algemeen is de wachttijd echter niet lang en kan, zeker bij de jeugd al relatief snel instroom in een van de jeugdteams plaats vinden.

Wat zijn de kosten voor deelname

De kosten voor deelname aan de recreatieafdeling zijn afgestemd op het aantal activiteiten, de oefenvormen die wordt aangeboden en de begeleiding die daarbij wordt verzorgd. Reguliere contributie is in de huidige tijd onvoldoende om een juiste begeleiding te bieden, en vandaar dan ook dat naast de contributie een bedrag van Euro 35,- per jaar verschuldigd is aan vrijwilligersbijdragen. Wanneer leden zelf een actieve rol willen vervullen in de organisatie van de recreatieafdeling kan deze toeslag worden terug verdiend.

Het kledingpakket

Voor de recreatieafdeling is ook een kledingpakket samengesteld dat is afgestemd op de hoeveelheid aan activiteiten.  Zodra de definitieve inschrijving is verwerkt kunt u als lid het totale pakket bestellen via de online shop of in Almere Stad bij clubleverancier Sportpaleis/Sport 2000.

Kortingen

  • 2e spelend lid ( op hetzelfde adres ) 25% korting op het jongste lid
  • 3 spelende leden ( op hetzelfde adres ) jongste lid 40% korting, 2e lid 25% korting
  • 4 spelende leden ( op hetzelfde adres ) jongste lid contributie vrij, 3e lid 40% korting, 2e lid 25% korting

Meldt u zich gedurende een seizoen aan dan zal Sporting Almere u conform onderstaand schema de contributie door belasten:

  • Aanmelding tot en met en 31 December: 100% van de contributie
  • Aanmelding vanaf 1 Januari: 65% van de totale jaarcontributie
  • Inschrijvingen vanaf maart en later: Lidmaatschap zal ingaan op 1 juli (van het volgende seizoen). Dit is m.u.v. Mini pupillen; zij kunnen zich het gehele seizoen inschrijven.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds / Jeugdcultuurfonds) betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurt sportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Lees hier verder over het Jeugdsportfonds

Voor verdere vragen: